Translate

13 Nisan 2014 Pazar

MAC Prep+Prime Transparent Finishing Power

Hiçbir şeyden çekmemişimdir "T" bölgemden çektiğim kadar. :) Bu ürünü alış sebebim "T" bölgemin oldukça yağlı olması, ikinci sebebim ise makyaj sabitleme özelliğidir.


Transparan pudraların iki çeşidi mevcut: Toz pudralar ve kompakt ( sıkıştırılmış ) pudralar. Bu ürünümüz de kompakt ( sıkıştırılmış ) bir pudra. Aynı pudranın toz olanı da mevcuttu ancak toz pudrayı kullanmak zahmetli ve zor olduğundan ayrıca etrafa çok sık dökülüp saçılmalarından sebep bu çeşidini tercih etmedim. Haa bir de ellerinde kalmamıştı, tercih etmememin bir sebebi de bu olabilir. :) Hepsi bir tarafa aslında kompakt pudraları çantanızda taşımak çok daha kolaydır.


MAC'in Prep+Prime serisinin ambalajları mor ve yeşil parıltılarla donatılmış. Yani içindeki ürün kadar kaliteli ve albenili ambalajlar içinde. Ürün 6.3 gr. MAC'in sitesinde güncel fiyatı 82,00 TL bense Ocak ayında 75,00 TL ye almıştım.

Ürünün vaadi şu şekilde: Bütün cilt tipleri için uygun ipeksi, renksiz matlaştırıcı pudra. Parlamayı azaltırken çizgilerin ve kusurların görünümünü azaltır. İster makyaj üzerine ister cildinize direkt olarak uygulayın.

Kullanım şekilleri:

Yukarıda da bahsettiğim gibi en temel kullanım şekilleri:

- Bir miktar talk pudrası içeren transparan pudra, ciltteki yağı emer ve gün içinde yağlanan bölgelere uyguladığınızda parlamaların önüne geçer.

- Gün içinde makyajınızın daha kalıcı olmasını istiyorsanız, makyajınızın üzerine tampon hareketlerle ve hafif şekilde uygulayın. ( Fondöteninizin, farınızın, göz altı kapatıcınızın daha kalıcı olması, akmaması vs. için )

Benim kullanmadığım ama yardımcı kullanım şekilleri:

- Kirpiklerinize ince bir katman halinde transparan pudra uygulayın. Ardından iki kat maskara sürün. Bu uygulama kirpiklerinizi birbirine yapıştırmadan dolgunlaştıracaktır.

- Eğer bronzlaştırıcıyı ya da göz farını biraz abartılı uyguladığınızı düşünüyorsanız, transparan pudra kullanarak yarattığınız o abartılı etkiyi hafifletebilirsiniz.

- Fırça ile saç diplerinize uyguladığınız Transparan pudra, hem saç diplerinizdeki yağlanmayı engelleyecek hem de saçlarınıza hacim kazandıracaktır.

- Ayaklarınızda sürtünmeden oluşan tahrişleri önlemek için Transparan pudra kullanabilirsiniz. ( Talk pudra bulamadığınızda ve gerçekten kullanmak gerekliliğinde çünkü bu kadar para verdiğim bir ürünü çok çok çok daha ucuza alınacak bir ürünün yerine kullanmam çok çok çok zor :) )

MAC ürünlerinin kalitesini ayrıca anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Sanırım kullanıcılarını en çok çeken özelliği ise paraben içermemesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder