Translate

4 Mart 2014 Salı

Neden Makyaj Fırçalarını Temizleriz?

Makyajla ilgili bir temizlik ritüeline ufak bir giriş yapalım dedim: Makyaj fırçası temizliği.

Cildimizle temasa geçen her şeyi temiz kullanmaya özen gösteririz. Kullandığımız her eşyanın bir temizlenme şekli ve zamanı vardır. Aksi halde bize yarar sağlamasını beklediğimiz ya da yarar sağladığını sandığımız bu eşyalar farkına bile varmadan bize zarar vermeye başlar, ileri boyutlarda sağlığımıza ciddi olumsuz etkilerde bulunurlar. " Yarar sağlama / Zarar verme " durumu makyaj yaparken kullandığımız fırçalar için de geçerlidir. En dar bakışla makyaj fırçaları elbette çok yararlı yardımcılardır. Ancak temizlenmeyen fırçalar cildinizde problemlere yol açacaktır ve işte tamda bu noktada zararlı yardımcılara dönüşür.

                             

Cildimiz önüne geçemediğimiz dış etkenlerden; egzoz dumanları, hava kirliliği, sigara dumanı vs. etkilenmekte, özellikle karma ve karmadan yağlıya dönük ciltlerde gözeneklerin genişlemesine sebep olmaktadır. Temizlenmeyen fırçalarda, dış etkenlerden açılmış gözeneklerin içine üzerlerindeki bakterileri yerleştirir. Bu durumda sivilce ya da bezeciklerin oluşumuna zemin hazırlar.

Fırçaların kullanma sıklığına bağlı olarak haftada bir ya da on günde bir temizleyebilirsiniz. Fırçanızı başkasının kullanması durumunda, unutmamak adına hemen temizlemeniz faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder